HA MEGTETSZIK VALAMI, ÉRDEKLŐDNÉL, VAGY RENDELNÉL, KÉRLEK ÍRJ NEKEM A SZINESKAVICS@GMAIL.COM- RA VAGY KERESS MEG A FACEBOOKON :)

KÖSZÖNÖM, HOGY NÁLAM JÁRTÁL, VISSZAVÁRLAK! :)

2012. október 7., vasárnap

macskakiálltáson voltam :)


Rám minden jellemző, csak az nem, hogy jövök megyek. No ez a nap kivételesen ilyen volt. Nagyon kedves barátnémmal elmentünk a Lurdy- házban megrendezett Whiskas Macskakiállításra. 
Nincsenek sajnos egyéb ilyen irányú tapasztalataim, nem tudom mit mihez kell mérni, és mik is az elvárások az ilyen rendezvényeken. Szóval, tényleg saját tapasztalat íratja velem a sorokat. 
Hatalmas Konferencia terem, kicsit állott szag és sok sok ember. 
Ez volt az első ami fogadott. Gyorsan le is kaptam a nézelődőket :) Itt mindenki nyüzsgött, jött ment még úgy is, hogy éppen olyan időszakban mentünk, amikor a játékok szüneteltek a következő fordulóig. 
A termékmintás pultoknál viszont kígyóztak a sorok. 
Mielőtt a kiállítás tényleges területére léptünk, kedves, álmatag  süniket nézhettünk meg, a högy a kedvemért kivette a kis álomszuszékot, hogy le tudjam kapni :) 
Nagyon fiatal kis állat- mivel a tüskéi vége még világos szinűek. 
Megvehetőek- 7000 Ft-tól kezdődtek az árak. 

 A kisebbik terembe lépve még állottabb levegő csapta meg az orrom. Félre értés elkerülése végett nem vizelet vagy egyéb kipárolgás szaga hanem a sok ember elszívom a levegőt szaga volt ez. Nem kellemetlen de érezhető a nagy melegben.
Az előzőnél meglehetősen kissebb helységről beszélek, ahol körbe körbe, keresztül kasul ketrecek voltak felállítva. 
Közlekedni nehezen lehetett, elkerülhetetlenek voltak a surlódások lökdösések. Minden ketrecnél 3-4 ember, nem igazán lehetett a tenyésztőtől kérdezni. 
 
No hát nekiálltunk nézelődni. Sajnos a gépem lemerült a kattogás közepén :(( de így is sikerült jó néhány fotót készítenem. 

A bejárat mellett nagyon kedves görények pislogtak ránk és aztán jöttek a cicák. Általánosságban elmondható, hogy kényelmesnek tűnő, nagyobb ketrecekben voltak a versenyzők, az oldaluk és tetejük letakarva. Nagyon megszorulhatott így a levegő, mert sokukon látszott, hogy melege van.  A többség lustán heverészett vagy aludt. 
A fajták miatt csalódott voltam egy kicsit. Az ismertetőkben az szerepelt, hogy napi 400 különleges macskát lehet megcsodálni. Most vagy vak vagyok vagy nem tudok olvasni, de én alig néhány fajtát láttam. Tegnap gondolom más fajták lehettek kiállítva.  
A mai nap a MAIN COON-é volt. A ketrecek több mint felében ők pihentek. Ezek a hosszú szőrű szelíd óriások mindenkit levettek a lábukról. 
Volt néhány Britt rövidszőrű, meg kopasz  macska vagyis szfinx. Láttam skót lógófülűt, Rangdollt, Prezsát, és Himalájait. 
Ami a szívembe lopta magát az a Burmai, különleges, lágyfényű pettyes bundájával. 
Megkérdeztünk néhány tenyésztőt az árakról. 
Általánosságban elmondható, hogy 70 ezer Ft alatt nem igen kapható semmi. Itt a hobby macskák ára kezdődik, akiket ivartalanítani kell 8 hónapos korukig. 
Ha tenyészteni szeretnénk akkor az árak 100 ezer Ft fölé emelkednek.  

Összeségében a csalódottságot leszámítva nagyon szép délutánt mondhatok a magaménak, sok nevetéssel újdonsággal :) 
 





























2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...