HA MEGTETSZIK VALAMI, ÉRDEKLŐDNÉL, VAGY RENDELNÉL, KÉRLEK ÍRJ NEKEM A SZINESKAVICS@GMAIL.COM- RA VAGY KERESS MEG A FACEBOOKON :)

KÖSZÖNÖM, HOGY NÁLAM JÁRTÁL, VISSZAVÁRLAK! :)

2011. szeptember 30., péntek

ez is benne lesz az ajándék csomagomban


Ígértem, hogy mutatok részleteket mit fog rejteni az ajándék csomagom.
Íme ez egy Funny Tweed nevű színátmenetes 50 gr-os  fonal. Remélem lesz még aki szeretne tőlem ajándékot kapni. 
Jelentkezni lehet kicsit lentebb :)


2011. szeptember 27., kedd

boltba került rucik :)

Itt, ahol élek a helyi kutyafelszerelés boltban lehetőséget kaptam, így az én kis kutyaruháimat is kiteszik az eladnivalók közé. 
Ezeket készítettem mostanság: 


Ezt már meg is vették. Egy Suzy nevű német törpe őzpincher lánykáé lett. Bőr hatású vastag vízlepergető anyag- érdekessége, hogy fényben olyan mintha arany porral lenne megszórva- Bélelt belül pedig kutyusos polár. Képet kapok hamarosan róla :)











2011. szeptember 23., péntek

csodás ajándékot kaptam :)


Kicsit elkenődve töltöttem a napot, keseregve a suli miatt és azért, hogy nem jelentkezik senki a játékomra :( 
Erre alig 10 perce csönget a postás hogy csomagom jött. Kibontom és nézzétek mi mosolygott rám:  Az a  kutyus a gazdijával amiért csurgott a nyálam TIPIKOS oldalán :))))  Ő volt a párom Latinak őszi játékában. A döbbenetet és az örömöt nem tudom szavakba önteni és sajnos az illatot sem, ugyanis furcsa de nagyon nagyon finom illata van a babának! Élőben még szebb mint a fotókon! IMÁDOM és KÖSZÖNÖM!!!! :))))

ui: gyertek játszani hozzám- velem! :)

2011. szeptember 21., szerda

JÁTÉKOT HÍRDETEK :)


Múlt héten jelentkeztem suliba. Elvileg női szabó lettem volna. OKJ 3 év stb stb. Annyira lelkes voltam! Szeretek varrni de sokat kell tanulnom, ezért gondoltam, hogy jó lesz. Reménykedtem, hogy bírni fogja a hátam és lesz erőm végigcsinálni. Hétfőn bementem az első órára. Vittem a kis füzetem ceruzám, meg a mosolyom. Erre bejött az oktató és közölte, hogy négyen visszaléptek így bőven 10 alá süllyedt a létszám ezért - még csak 1 hete ment- leállítják a képzést. Nem éri meg nekik. No comment... haza kullogtam.... 

Éppen ezért, hogy az üröm örömmé váljon játékot hirdetek. Az ajándék meglepi tőlem nektek valami. 
A csomagban készítek apróságokat, de lesz benne fonal hímzéshez kötéshez stb. 
Aki játszani szeretne velem az a szokásos menetet kövesse: 
- hagyjon itt megjegyzést, 
- legyen rendszeres olvasom 
- és hirdesse - tegye ki a képet ha lehet.

Hajrá mindenki :)) Menet közben mutogatok majd részleteket a csomagból.
A játék jelentkezési határideje november 8.  Akkor van a blog szülinapom :)
Remélem minél többen lesztek. Várok mindenkit!

2011. szeptember 17., szombat

angyalka született egy kisangyalnak :)


A mai délutánomat ezzel a kis angyalkával töltöttem. Élveztem a születése minden pillanatát. Egy csöppnyi lánykának Lilinek készült  ajándékba a holnapi keresztelőjére. 28 cm magas a kis angyalkám. 






2011. szeptember 15., csütörtök

álmos próbababám :))


Ezt a kis ballonkabátkát ma készítettem. Szotyi volt a próbababám :)) A képen látszik mennyire álmos. Ébredés után pár perccel adtam rá. Állva nem tudtam lefotózni, mert egyszerűen lefeküdt benne és aludt tovább :))
A kabátka vékony esőkabát közepes testű kutyikra készült. Imádtam varrni! :))



2011. szeptember 13., kedd

koszos boldogságban :)) és újra ruci

Minden este 19-kor megyünk sétálni. Ilyenkor minimum 1 óra a játék de inkább 1 1/2 -2 óra. 

Tegnap levittem magammal egy megrendelt ruhát próbára. Egy Suzy nevű őzpincser lánykának. 2 héttel ezelőtt szépen lemértük, annak rendje és módja szerint. No próbáljunk. Azzal indult, hogy úgy tekergett mint egy kígyó a gazdája kezében, mikor pedig végre ráadtuk a ruhát olyan gyorsan elspurizott benne, hogy lehetetlen volt lefényképezni a kisasszonyt. A poén az, hogy 2 hét alatt kinőtte a ruhát, úgyhogy varrhatok neki másikat :) A ruha selyemballon bolyhos puha bolyhos anyagból készült 1 cm-es flies béléssel. 


Jót nevettünk az egészen. Szotyi sikerült lefényképezni Berci barátjával este 21-kor. A képek meg sem közelítik a valóságot. A két kutya fehér volt a portól és a kosztól annyit fetrengtek, bírkóztak. Szotyit megpaskoltam és felhőkben szállt körülötte a por. Egy kedves kutyás barát meg is jegyezte mikor meglátta, hogy jó ég azt hittem a szemüvegem ilyen koszos, hogy Szotyit szürkének látom :) Hát nem... 

Megmutatom Szotyi szaladgálós esőkabátját. Van rajta egy zseb- hímzett cicával- a kakis zsacsiknak :)








2011. szeptember 11., vasárnap

vissssssszketek, segíts!

Ez a bejegyzés nem csak kutyásoknak, hanem macskásoknak egyaránt. 
 
A bolhák, kullancsok élősködők- ről szeretnék írni. 

Ma már a kereskedelemben ezerféle irtószert kapható. Cseppek, nyakörvek, porok. Figyelembe kell venni, hogy minden kutya és cica más, ami az egyiknek hat a másiknak nem biztos, hogy beválik. Azt sem árt tudni, hogy nem mindig a legdrágább a legjobb. Bátran próbáljunk ki többfélét is ezekből a készítményekből. 

Egy jó kis bolhairtós fürdő soha nem árt. De két dologra nagyon oda kell figyelni: 
- A sampont mindig hígítani kell, a flakonokon rajta van a hígítási arány. Továbbá nagyon nagyon alaposan le kell öblíteni az állatot. Addig kell, míg tiszta víz nem folyik a szőréből. Ugyan is a fent maradt sampon allergiás reakciót válthat ki. Az állat vakarni, rágni fogja magát, a gazdi meg megkérdőjelezi a kezelés hatékonyságát. 
- A másik nagyon fontos dolog, amiről szeretnek megfeledkezni, az az, hogy a bolhák menekülnek a víz elől. Ha a kutya vagy cica nyakig ül a vízben szerintetek hova? Logikus, hogy az állat feje búbjára. Egyszerűen be kell samponozni az állat fejét is jó alaposan, és utána öblíteni. Kis testűeknél- macskáknál egy pillanatra víz alá lehet dugni az állat fejét. Nem azt írom, hogy fojtogatni kell. Egy pillanat és kész. Nem lesz a kedvencünknek semmi baja, de abban biztosak lehetünk, hogy az élősködők elpusztulnak. 

A törölgetésnél figyeljünk arra, hogy még nedvesen nézzük át az állat szőrét, hogy az elpusztult vagy haldokló bolhákat ki tudjuk szedni belőlük. 

A cseppek felvitele és a fürdés közt minimum 1 napnak el kell telnie. A csepegtetés után ha nagyon muszáj lehet fürdetni, mert akkora már felszívódott a hatóanyag. 
Kezelés után az állat hátát nem szabad 24 órán át simogatni, a szőrön egyébként jól látszik, mert szőrszálak olajos jellegűekké vállnak. 

Itt említeném meg, hogyha bolha van az állatban akkor féreg is van benne. A bolhapetékből alakulnak ki. Venni kell féreghajtó tablettát és a kezelést 2 hét múlva meg kell ismételni, mert ennyi idő kell a petéknek a kikeléshez. 
Kölyök korától kap Szotyi fokhagymát. Nem sokat mert nagy mennyiségnem bántja a gyomruk, de mindig teszek az életébe, vagy egy egy darabkát egy darab finomságba csomagolva lenyeletek vele. Nagyon jó féreghajtó.

A fürdéssel kapcsolatban még annyit, hogy nem tesz jót az állatnak, ha gyakran fürdetik. A bőrük faggyút termel, saját természetes védekezési rendszerüket tesszük tönkre ezzel. Sokkal fogékonyabbá válnak a bőrbetegségekre allergiára stb. 
Séta után, ha a kutya nyakig sáros nyugodtan le lehet mosni a kis lábukat de! tiszta langyos vízzel. Ne használjunk ilyenkor sampont, csak ha nagyom muszáj, és nagyon felhigítva. 
De ha pl Uram bocsá a kutyánkat úgy cipeljük haza, hogy csimbókokban lóg róla a kutyakaka, akkor nincs mese mars a kádba és samponnal suvickolás van kifulladásig. Tapasztalatból beszélek, Szotyinak két fürdés alig vette el a szagot én meg menetközben jól kidobtam a taccsot. Régi szép emlékek..... :))))))
Szóval az állatkánk lekezelve, vagyonokat fizettünk az irtószerekért, mégis bolhás. Mielőtt kitépnénk a hajunk, fogjunk egy nagy lavór forró vizet, meg egy vödröt és öntsünk beléjük bőven bolhairtó sampont. Semmi mást de azt ne sajnáljuk. (Közben a kutya vagy macsek játékait, fekhelyét, plédjét dobjuk be a mosógépbe egy alapos mosásra.) A vizet jól fel kell verni, hogy vastag habréteg képződjön a tetején. -Mint a régi szőnyegtisztító folyadéknál- Ezt a habot kenjük szét a kutya fekhelyén - (nálunk Szotyinak fotelja van, vastagon eltüntetem hab alá karfáját, támlákat stb) és mindenhol ahol megfordul. Ágy, szőnyeg stb stb. Nem kell félni nem hagy nyomot és nem is károsítja a szövetet. Nedves legyen a szivacs vagy a rongy ne tocsogjon a vízben. Miután ez megvan hagyni kell felszívódni. Kb 1 óra múlva jó alaposan ki lehet porszívózni a halott élősködőket. A felmosás szintén hasonlatos ehhez. Az a különbség, hogy itt legyen víz bőven. Az a lényeg, hogy szinte habot kenjünk szét a parkettán járólapon stb. Ne sajnáljuk, kapjon a legkisebb zug is bőven. Ezt is hagyjuk beivódni. Utána jöhet egy rendes felmosás ha úgy érezzük. 
A miért ígyre a válasz: Az élősködők 80 %-a nem az állatban, hanem a környezetében van. fekhely, padló és konyhakő repedések stb. Ide teszik le a petéiket és türelmesen várnak míg az állat arra jár. Ezért kell irtani itt is. Nem kellenek méregdrága csodaszerek, ez ezer éve jól működő megoldás. 

Gyakori, hogy a bolha nagyon makacs az állatban. Ilyenkor gyakran macskabolha van az állatban. Erről annyit kell tudni, hogy ez a bolhafajta sokkal agresszívabb, veszéjesebb. Én nagyon gyakran macskáknak való bolhaírtó sampont és készítményeket használok mert jóval erősebb a hatóanyaguk.

Viszketésmentes szép napot! :) 

2011. szeptember 7., szerda

miértek és hogyanok- kaja, kaja, kajaaaaaaaa (másodszor)

Szotyi első ebédje a tesóival :)

Az előző bejegyzésnél van frissítés, mert mindig utólag jut eszembe minden :)
Ha rangsorolnom kellene, hogy mik azok a dolgok amik a legfontosabbak a kutya és gazda életében egyaránt az etetés az elsők közt szerepelne.
Talán itt a legfontosabb a következetesség és a rendszeresség. Nem lehet elégszer elmondani. Nagyon súlyos következményekkel járhat, ha nem figyelünk oda és a kutyát nem kondicionáljuk megfelelően. 
Ez sem ördöngösség, szó szerint pár perc az egész, az eredmény pedig egy nyugodt, engedelmes kutya, akinek akár a szájából is kiveheted a falatot, nem kell félned, hogy letépi a kezed, és attól sem, hogy elhízik és elviszi őt nagyon fiatalon egy szívroham. 

A folyadékkal kezdem. A kölyköknek és felnőtt kutyáknak soha nem adunk alkoholt, vagy szénsavas italt! (vemhes szukáknál ellés előtt pár nappal szabad adni pár nyelet sört. Tényleg csak pár kortyot, úgy mint a terhes anyáknál. Nagyban segíti a tejképződést. A pár korty nem tévesztendő össze a fejreálló vagy éppen szédelgő kutyával!)
Elvileg adhatunk nekik tejet, az igazság az, hogy nem igénylik- a melegben hamar megsavanyodik, és a kuttyok nagy része hasmenést kap tőle. 
Tiszta víz a legjobb. Arra figyeljünk, hogy mindig legyen a tálkájában, télen nyáron egyaránt. A friss nem azt jelenti, hogy óránként cserélgetjük, és azt sem, hogy jól kiengedjük a csapot itatás előtt. Ha kicsit állott és langyos az nem baj. A hideg víztől a torkuk nekik is hamar begyullad. Naponta  kétszer háromszor lehet cserélni. Bőven elég. Ha dolgozunk és a kutya egyedül van, ne felejtsünk elé letenni vizet. Lehetőleg arra is figyeljünk, hogy olyan tálkába tegyük, - és olyan helyre-  amit nem tud könnyedén felborítani.

Most pedig a lényeg. Már írtam a tápokról, főtt ételekről.  
Fontosnak tartom, hogy ha családban él a kutya, ne mindig ugyan az az ember etesse! Az ok igazán egyszerű. Függőség alakulhat ki a kutyában. Az ilyen állat képes arra- akármennyire is éhes- hogy nem fogadja el az ételt mástól és éhezik míg a gazdi elő nem kerül Napokig képesek ezt játszani.
A másik pedig, elsősorban gyerekeseknél az, hogy a gyerekben erős felelősségtudat alakul ki. Az ilyen gyerkőc nem fogja cserben hagyni az állatot, nem fog csavarogni stb, ha tudja időre haza kell mennie, mert a kutyája éhes. Bíznunk kell a gyerekben, ha megmutatjuk neki mit és hogy csináljon tudni fogja, nyugodtak lehetünk. A gyerek pedig büszke lesz magára, mert érzi nagyon fontos feladata van.

A rendszerességről:  
Kölyök kutyákat általában háromszor etettjük naponta, amit kettőre majd, egyre csökkentünk. Tehát kb egy- másfél éves korára el kell jutnunk vele idáig. 
Én 7-8 hónapos koruktól betartom azt, hogy hetente egyszer tartok egy koplalós napot. Ez független a kutya fajtájától vagy méretétől. A pincsinek ugyan úgy jót tesz mint a masztifnak. A kutya gyomra pihen, a teste pedig a méregtelenítésre, tisztulásra figyel. Nem kell aggódnunk kárt nem tesz bennük, és bármikor bármilyen fajtájú vagy korú kutyával el lehet kezdeni.

Nagyon fontos, hogy körülbelül azonos időben etessünk- ez olyan mint az újszülötteknél a az esti fürdetési idő. :)

Figyeljünk oda, hogy közvetlenül etetés után nincs játék, szaladgálás séta! Evés után fél órára a helyére kell küldeni. Ez nagyon fontos! A szobatisztaságra nevelés miatt is. Könnyebb így. Fél óra eltelt ki lehet őt vinni, hogy elvégezze a dolgát. De nem szaladgálni! Azzal várni kell. A nagy testű fajtáknál a gyomor nincs az izmokhoz tapadva, vagyis- hülye szó, de lifeg. Evés után a gyomor megduzzad, és ha szaladgál a belek is mozgásba lendülnek ide oda himbálóznak a hasüregben. A belek gyakran rátekerednek a gyomorra és összeszorítják. A bélcsavarodás perceken belül halált okoz! A dogok halálozási ok  listáját ez vezeti.  

A nasizásról: Hajlamosak vagyunk a szeretetünket -ugyan úgy mint a gyerekeinkkel csináljuk- étellel kifejezni. A KUTYA NEM MALAC ÉS NEM IS EMBER! A napi adagján felül nem szabad etetni. Több okból is. Ha egész nap falatkákkal tömjük a napi adagját- amiben vitamin tápanyag van nem fogja jóízűen és teljesen megenni. A kutya egy csomó ballaszt anyagot visz be és elhízik. Az elhízás az egyik leggyakoribb halálozási ok. A kutya szíve elzsírosodik. Gondolom mindenki látott már olyan kövér kutyát, hogy járni alig bír. 
Amikor nasival tömjük gondoljunk arra, hogy éveket veszünk el az életéből. A szeretetünkkel öljük meg őket. Vannak fajták, amelyek kifejezetten hajlamosak a hízásra. Ilyen a beagle is vagy a mopsz. Ezeknél a fajtáknál drasztikusak a különbségek: 
Egy beagle kb 12-13 évet él. Egy elhízott, elzsírosodott beagle alig 5-6 évet! Gondoljátok végig megéri-e? Sokkal egyszerűbb kicsit odafigyelni, mint siratni szeretett társunkat. 
Tudom, hogy durvának és szívtelennek tűnik amit írok- sőt gyakran meg is kapom, hogy milyen gonosz vagyok- de nálunk nincs nassolás. Szotyi nem kap csokit - a csokoládé kifejezetten méreg a számukra, mert olyan anyagot tartalmaz amit nem tudnak lebontani- apró kicsi csokifalatka méregbombák gyűlnek a szervezetükben. Ugyan így nem kap túrórúdit, sütit, péksüteményt, chipset cukorkát stb stb. Ráadásul a kenyér és péksütik férgesedést okoznak. Higgyétek el elolvadok a gyönyörűségtől ahogy rám néz a nagy szomorú szemeivel, de ilyenkor azt jut az eszembe, hogy így fog nézni amikor a kezeimben haldoklik mert elhizlaltam. Nekem ez kellő motiváció. 
Nem mondom, hogy soha semmit nem kap. Egy falat szalámi- kenyér nélkül- egy kis dinnye, őszibarack, paprika, savanyú káposzta, falat husi stb stb. Ennyi belefér. 

Nem mondom, hogy ne vegyetek nekik kutyakekszet, különböző falatkákat stb. Ezek kutyáknak vannak gyártva. A tápértékük szinte semmi, de ha választani lehet inkább ez, mint a chips pl. 
Szotyinak kicsinek nem adtunk csak nagyon nagyon ritkán, így nem is igényli őket. Ha nasiztatunk inkább kapjon levesből megmaradt főtt hús darabkákat vagy egy kis virslit. De tényleg csak falatkákat és nem kilószámra. Ha sokat kap csökkentenünk kel aznap az adagját.  

A kutyát általában jutalomfalatokkal tanítjuk. Figyeljünk oda arra is pl, hogy a napi adagból szintén vegyünk el. Tapasztalat: tanulásnál sokkal jobban motiválható a kutyikánk egy darabka párizsival, virslivel,kolbásszal, főtt májjal, szívvel  stb mint a legdrágább jutalomfalattal. Hatékonyabb is. A kutya a falatkát sokkal gyorsabban eltüntei. Éppen ide illő mondás: nyeli mint kacsa a nokedlit. A gyakorlatok során, fontos, hogy megmaradjon a lendület. A száraz jutalomfalatokkal sokat piszmog míg elrája. Ráadásul a virsli, lecsókolbász stb finomabb mint a táp. és intenzívebb az illata 
Szeretik a kutyák ha az étel kicsit szagos. No ne másszon el magától, de nem baj, ha esetleg napokat is áll a hűtőben. Ezeknek sokkal erősebb a illata mint a tápoknak. Jobban stimulálja a kutya orrát, jobban is figyel és jobban is dolgozik, hogy hozzá juthasson. Hatékonyabb a tanítás, nagyobb a siker :)
Jó hosszú ez a bejegyzés már most, úgyhogy rátérek az etetés szertartására. Tudom kicsit patetikusan hangzik de nincs benne semmi csoda, viszont hatékony és nagyon jó kapcsolat alakul tőle ki a gazda és kutya közt. Ezzel a módszerrel a kutya nem fog feldönteni a lábunkról, pofátlanul, nyál csorgatva beleállni a képünkbe ha eszünk, nem nézi ki a falatot a szánkból és ami nem mellékes nekünk fog nekünk vagy a gyerekünknek támadni, ha etetjük és el akarjuk venni tőle a kaját. A módszer nem csak kölyköknél alkalmazható, hanem akár egy 10 éves kutyánál is. 
Azzal kezdünk, hogy nem visítozunk ugrabugrálunk és nem magyarázunk, hogy jujj jujj mi finomat csinál neked a mami, eszünk jaj de jó stb stb. Ez felizgatja a kutyát. Tehát higgadjunk le. Szép nyugodtan álljunk neki a dolognak. 
Amíg készítjük -ha a kutya körülöttünk téblábol az nem baj, mindaddig míg nem jön túl közel vagy nem ugrabugrál. Ilyenkor egyszerűen küldjük el. Nem kiabálva, vagy durván. Egyszerűen lépjünk elé, induljunk meg felé néhány lépést és mondjuk: "vissza " vagy "hátra", vagy "menj innen". Nem a szó a lényeg, hanem az, hogy nyugodtak és határozottak maradjunk, és persze egyfélét használjunk ne 25 szót :). A kutya próbálkozik de ez nem baj. Higgyétek el néhány alkalom után már magától megtartja a távolságot. 
Szóval készül a kaja. Ne finnyáskodjatok, nyúljatok bele kézzel nyugodtan, még akkor is ha száraztápot kap. Jól fogdossátok össze, ha táp konzervvel pl: kézzel keverjétek. Ez azon túl, hogy a gyerekeknek jó móka- azért fontos, mert a kutya magán az ételen érzi a gazdája szagát. Erősíti a kötődést köztetek. 
Amikor kész, kezet mostunk :)) akkor nem hajítjuk le elé, hogy nesze egyél, hanem a tálat az etető helyre visszük. odahívjuk a kutyát- nem úgy hogy "jaj gyere tündi bündikém mit ad neked a mami... "hanem nyugodtan. Leültetheted ha akarod. A lényeg az, hogy tartsd magadnál a tálat egy rövid ideig. Ha látod, hogy izgatott a kutya ne add neki oda. Mindig meg kell várni, hogy megnyugodjon. Ha a kutya ül, de a farka úgy jár mint a propeller akkor izgatott. Látn i  fogod mikor lazul el.
Tehát a kutya ül NYUGODTAN és szépen várja a kaját.  Fogj egy darab ételt a kezedből és tégy úgy mintha megennéd. Esetleg csámcsogó hangot is adhatsz mellé. A lényeg az, hogy lássa a kutya, hogy a táljából eszel. Nagyon fontos, hiszen a világukban a falkavezér eszik először, utána pedig a többiek. Ezzel is erősíted  a vezető pozíciódat a kutyi előtt. Ha ez megvan, tedd le elé a tálat. Ne mondj semmit. Ha megindul felé azonnal lépj az étel elé. Ne engedd, hogy belegyen. Próbálkozik de ne hagyd magad. Kicsit bökd meg, szól rá, hogy "nem". A lényeg határozottan, nyugodtan, de nem durván. Ha újra nyugodt lépj el és mondd hogy "a tiéd," és hagyd enni. Nyugodtan simogasd meg evés közben, dicsérd meg. Sok kutya nem szereti ha megérintik evés közben. Így ehhez is hozzá szokik. 

Két fontos gyakorlat még: 
Mielőtt a kutyád elé teszed az ételt ezt is gyakorolni kell:  (felnőttként örökbefogadott állatoknál vagy az étellel territoriálisan, agresszív hajlamot mutatóan viselkedő állatoknál nagyon fontos!)
Ha nyugodt mondd "okos kutya," és tartsd elé a tálat. Mondd, hogy tiéd és hagyd, hogy bele egyen. Pár falat után vedd el tőle. Ne magad felé húzd- mert az ellenreakciót vált ki- utánakaphat- hanem felfelé. Ne verd le az állát csak húz felfelé a tálat lassan. Utána megint várd meg, hogy nyugodt legyen és újra adj neki. Ezzel a módszerrel le lehet szoktatni a kutyát- pl a habzsolásról. Ez a módszer erősiti a tudatát, hogy az étel tőled jön, és el is veheted azt. később ha pl a gyerek vagy te odamész és meg akarod nézni mennyi van a táljában vagy a gyerek elhúzza előle, félreáll és nem a kezetek tépi le. Gyakorolni kell ezt a kutyával, és tényleg néhány perc az egész. 

A másik dolog pedig: nagyon gyakran hallom, látom, hogy ha eszünk a kutya oda jön, kunyerál és sokszor csurgatja a nyálát. Nem én vagyok az egyetlen aki ezt nem szereti. Amikor enni kezdünk a kutyát a helyére kell küldeni. Sokszor el fog jönni onnan és az asztalhoz somfordál. Ilyenkor újra fel kell állni és a helyére küldeni. Ha nem megy a nyakörvénél fogva oda kell vezetni. Ha kell tízszer is. Ne mindig te végezd, a család többi tagja is nyugodtan segíthet. Néhány étkezésnél lesz felugrálás az asztaltól. De megtanulja, mindegyik megtanulja!  

Remélem egyértelmű voltam. Ugye, hogy nem bonyolult? Higgyetek nekem pár perc, de nagyon nagyon fontos. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire fontos, hogy ne kiabáljunk a kutyával. A kutya olyan akár a tükör. Ha ideges vagy agresszív vagy ő is az lesz, és ez senkinek sem jó. Könnyebb egy nyugodt engedelmes kutyával ha ételről van szó.  


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...