HA MEGTETSZIK VALAMI, ÉRDEKLŐDNÉL, VAGY RENDELNÉL, KÉRLEK ÍRJ NEKEM A SZINESKAVICS@GMAIL.COM- RA VAGY KERESS MEG A FACEBOOKON :)

KÖSZÖNÖM, HOGY NÁLAM JÁRTÁL, VISSZAVÁRLAK! :)

2011. április 25., hétfő

Baltimori szutra - Van akinek szomorú az ünnep

Ezúton szeretnék Mindenkinek kellemes ünnepet és szép napot kívánni. 

Vannak olyanok- köztük én is- akiknek nagyon fáj most az ünnep, mert pótolhatatlan veszteségek érték.
Nem én vagyok az egyetlen akit már soha többet nem ébreszt az apukája hajnali 1/2 6 -kor, hogy elsőnek meglocsoljon, vagy nem üldögél az anyukájával, várva a locsolókat... 
Az én ünnepem most az emlékezésről szól. 
Ez a szutra hosszú hosszú évek óta az egyik "talizmánom". Gyakran elolvasom, ha háborog a lelkem és megnyugvást találok a szavakban. 
A zene pedig... Higgyétek el, megéri megállni és meghallgatni.
Legyen szép a napotok :)Kerüld a zajt és a gyűlöletet, és emlékezz, milyen békesség rejlik a csöndben. Légy mindenkivel jó viszonyban, amíg ez az elveid feladássása nélkül lehetséges. Érthetően és nyugodtan mondd el az igazadat, de hallgass meg másokat, még ha ostobák vagy tudatlanok is - nekik is lehet jó gondolatuk.

Kerüld a hangos és agresszív embereket, mert csak zaklatják az elmét. Ha összehasonlítod magad másokkal, lehet, hogy büszke leszel, lehet, hogy elkeseredsz, mert mindig voltak és mindig lesznek nálad nagyszerűbb és kisszerűbb emberek.

Élvezd a tetteidet éppúgy, mint terveidet. Törődj a sorsoddal, akármilyen szerény is - ez valóban a tulajdonod bár a szerencse forgandó. Légy óvatos az ügyeid intézésében, mert gyakori a csalás. Ez azonban ne vakítson el téged, mert az erény létezik - sokan küzdenek magas eszmékért, és a mindennapi élet tele van hősiességgel.

Légy önmagad, sohase tettessél olyan érzelmeket, amiket nem érzel. Ne légy cinikus a szerelemben sem, mert az a kiábrándultság ellenére is örökkévaló, miként a kiszáradó, de mindig megújuló fű.

Az idő múlásával mondj le méltóságteljesen az ifjúság örömeiről. Fejleszd lelki erődet, hogy az, pajzsként szolgáljon a váratlan balszerencse csapásaival szemben, de ne gyötörd magad képzelt veszedelmekkel. Gyakran szül félelmet a fáradtság és a magány.

A szükséges fegyelmen túl légy kíméletes önmagaddal. A világmindenség gyermeke vagy, nem kevesebb a fáknál és a csillagoknál- jogod van a létezéshez! S akár tudod, érzékeled, akár nem, a világegyetem kitárul előtted...

Az élet zajos forgatagában tarts békét önmagaddal és a lelkeddel. A gyakran előforduló csalás, az egyhangú munka és a kudarcba fulladt álmok ellenére is gyönyörű ez a világ. Légy óvatos! Törekedj a boldogságra!

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm Kata! Ez olyan gyönyörű volt. Mindenestől. Na megyek, keresek egy papírzsepit.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...